Zwembad alarm

De veiligheidsarmband is een apparaat uitgerust met een sensor die onmiddellijk elke onderdompeling detecteert en het alarm doorgeeft aan de alarmbasis, die een krachtige waarschuwingstoon laat horen dankzij de ingebouwde sirene. Het Safety Turtle-systeem biedt ook alarmhalsbanden voor huisdieren. Op dezelfde manier wordt elke val in water (zwembad of vijver) of poging tot zwemmen onmiddellijk gesignaleerd. Meerdere alarmarmbanden, voor meerdere kinderen of huisdieren, kunnen aan één alarmbasis worden gekoppeld.... Meer lezen

Hoe werkt een veiligheidsarmband voor zwembaden?

Het No Stress-systeem is een Frans apparaat dat ook smartphonebewaking biedt: de armband met zwembadalarm geeft het alarm direct door aan de smartphone in geval van detectie. Je kunt kiezen tussen een armband + smartphone applicatie of een armband + alarmbasis, het paradepaardje van No Stress.

De alarmarmbanden voor zwembaden maken deel uit van de veiligheidsuitrusting voor thuis die CFP Sécurité heeft geselecteerd, ontworpen om verschillende risico's en ongelukken te voorkomen die zich in huis kunnen voordoen.

Welke zwembadalarmsystemen zijn het beste voor veilig zwemmen?

Er zijn verschillende soorten veiligheidsapparatuur om het zwemmen veiliger te maken en het risico op verdrinking in privézwembaden te voorkomen. Goedgekeurde zwembadalarmen, die wettelijk verplicht zijn, hebben de vorm van apparaten die in de buurt van het zwembad worden geïnstalleerd: perimeter alarmen (infraroodbarrières) of onderwateralarmen. Ze voldoen aan de NF-norm en hebben de vorm van een zwembadalarmsysteem, zowel voor bovengrondse als voor ingegraven zwembaden. De perimeterbarrière bestaat meestal uit 4 paaltjes die het gebied rond het zwembad beveiligen met een infraroodstraal die de sirene activeert als de perimeter rond het zwembad wordt doorbroken.

De andere veiligheidssystemen zijn ondergedompelde sensoren die elke val in het water detecteren. Als bijvoorbeeld een kind dat aan de rand van het zwembad staat van de rand valt, detecteert de sonde de val door middel van golven en activeert het alarm. Het geluidsalarm waarschuwt dan onmiddellijk de volwassenen die toezicht houden op de badzone.

Het installeren van een zwembadalarm is een essentieel veiligheidsapparaat om de toegang tot het zwembad te beveiligen. Het moet voldoen aan de huidige veiligheidsnormen en goedgekeurd zijn en voldoende geluidsvermogen hebben.

Naast dit typezwembadalarm zijn er ook lichtere apparaten, die worden gedragen als alarmarmbanden of -kettingen. Het voordeel van dergelijke zwembadalarmsystemen is dat ze gebruikt kunnen worden om je zwembad in de gaten te houden in verschillende omstandigheden: in de buurt van een waterlichaam of zwembad thuis, bij een vriend of op vakantie. De veiligheidsarmband voor je zwembad en de basis ervan kun je meenemen. Dit zwembadalarmsysteem is ook handig voor bovengrondse zwembaden, die geen specifieke beveiliging nodig hebben maar toch een potentieel gevaar vormen voor jonge kinderen.

Deze apparatuur vervangt niet de veiligheidssystemen (hekken, afdekkingen, zwembadafdekkingen, zwembadafsluitingen, onderwateralarmen) of de goedgekeurde zwembadalarmen, die verplicht zijn voor privézwembaden en voldoen aan de Franse normen. Ze vormen een aanvulling op het zwembad en zijn vooral nuttig voor jonge kinderen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.