Accessoires voor alarmen

Om je alarmsysteem te verbeteren of te vervolledigen, ontdek ons gamma alarmaccessoires die compatibel zijn met de bedieningspanelen van Atlantic'S , Paradox, Visonic en Diagral. Elk product en kit die we aanbieden kan volledig worden aangepast aan uw huis. Van basiskits tot items die specifieker zijn voor de configuratie van uw huis, we hebben zeker een accessoire dat voldoet aan de behoeften van uw beveiligingssysteem.... Meer lezen

Alarmaccessoires: de verschillende categorieën

Alarmaccessoires kunnen in verschillende categorieën worden ingedeeld: alarmsirenes om de waarschuwings- en afschrikkingskracht van je systeem te versterken; afstandsbedieningen en toetsenborden om de ergonomie van het systeem te verbeteren en de algemene veiligheid te verhogen; noodknoppen voor ouderen ; transmissiesystemen om de interne en externe communicatiefuncties van het systeem te verbeteren.

Dan is er ook nog domotica, om je huis 'intelligent' te maken door elektrische apparatuur gemakkelijk te bedienen; IP-bewakingscamera's voor binnen en buiten , om je huis onder videobewaking te stellen en elke twijfel weg te nemen bij een alarm; videobewakingsstickers, die puur als afschrikking dienen, en alle accessoires die nodig zijn om een alarmcentrale , een detector, reserveonderdelen, voedingen, enz. aan te sluiten .

Deze producten vallen onder de volgende categorieën:

Accessoires voor inbraakdetectie

Deze reeks producten omvat detectoren met een sensor die het alarm- of waarschuwingssysteem activeert in geval van inbraak. Dit kunnen bewegingsdetectoren voor buiten zijn met of zonder dierenimmuniteit, openingsdetectoren met of zonder glasbreukfunctie en audioguiddetectoren.

Risicodetectoren voor thuis

Dit zijn detectoren die in werking treden bij huiselijke incidenten zoals brand, waterschade of kortsluiting. Tot deze accessoires behoren rook- en koolmonoxidemelders , overstromings- en watermelders en stroomuitvalmelders.

Buiten- en binnensirenes

Dit zijn afschrikapparaten op afstand. De sirene is meestal verbonden met een "zender"-besturingseenheid.

Telefoonzenders

Wanneer de detector een verdachte beweging detecteert, stuurt hij een signaal naar de besturingseenheid, die het analyseert en doorstuurt naar de telefoonzenders. Deze kunnen dan een telefonische waarschuwing per sms versturen om de eigenaars van het pand te waarschuwen. Er zijn over het algemeen twee soorten zenders: GSM en PSTN.

Bewakingscamera's

Als we het hebben over alarmaccessoires, bedoelen we alle onderdelen die deel uitmaken van het systeem en gekoppeld zijn aan de besturingseenheid of gateway. Hieronder vallen ook bewakingscamera's. Dit apparaat wordt gebruikt om beelden vast te leggen van de plaats van de inbraak en om op afstand elke twijfel weg te nemen. Het kan ook gewoon worden gebruikt om het pand te bewaken. Tegenwoordig vind je vooral Wifi-IP-cameramodellen zoals die van Somfy en Hikvision. Sommige zijn geschikt voor buitengebruik, terwijl andere beperkt zijn tot gebruik binnenshuis.

Accessoires voor lokale bediening

Dit is een set apparatuur die wordt gebruikt om het alarmsysteem lokaal te activeren. Voorbeelden zijn bedieningstoetsenborden, alarmafstandsbedieningen en RFID-badges.

Stroombronnen

Bij bekabelde installaties hoef je alleen maar de kabels en draden door elkaar te halen en je alarmsysteem werkt. Bij een draadloos pakket daarentegen moet je nadenken over de stroombron. Je moet batterijen of accu's kopen om het systeem aan de praat te krijgen. Deze worden gebruikt om je detectoren, je afstandsbediening die het systeem in- en uitschakelt, je alarmcentrale en je sirene van stroom te voorzien.

Al deze alarmaccessoires zijn verkrijgbaar in deze sectie. Als je niet zeker weet welk product geschikt is voor jou, nodigen we je uit om contact op te nemen met onze klantenservice voor meer informatie over alarmaccessoires.

De juiste accessoires voor het alarmsysteem kiezen: advies van CFP Sécurité

Oorspronkelijk bestond een alarmsysteem uit een bedieningspaneel dat werd gebruikt om detectie-informatie te ontvangen en te analyseren en vervolgens door te geven aan een callcenter of de eigenaar. Het moet worden gekoppeld aan specifieke detectoren die de reden van het alarm definiëren (inbraak, schok, overstroming, brand, enz.). Het kan ook worden gekoppeld aan een afstandsbediening voor een beter beheer van de waarschuwingsinformatie. In de loop der tijd zijn alarmsystemen echter geavanceerder geworden en zijn de accessoires diverser geworden.

Als je het jouwe wilt upgraden, moet je de randapparatuur zorgvuldig kiezen. Om dit te doen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de technologische vooruitgang en je behoeften te bepalen. Of je nu kiest voor een gevoeligere detector , een videobewakingscamera of een extra sirene als afschrikmiddel, het is aan jou om te bepalen naar welk niveau van bewaking en beveiliging je op zoek bent. Hoe meer u uw systeem uitbreidt en versterkt met extra accessoires, hoe groter uw kansen om uzelf te beschermen tegen verschillende incidenten en, bovenal, hoe kleiner het risico dat indringers uw huis, bedrijf of bedrijfspand binnendringen.

Bij CFP Sécurité bieden we u een groot aantal alarmaccessoires van bekende merken tegen de beste prijzen. Onze catalogus bevat een breed scala aan alarmsirenes , afstandsbedieningen , toetsenborden , zenders , camera's en domoticasystemen . Onze productlijst bevat ook alarmstickers , alarmbedieningsunits , dummy-accessoires , batterijen en diverse accessoires.

Bovendien hebben we de beste merken accessoires voor alarmsystemen op voorraad, waaronder Ajax, Atlantic'S, Advisen, Comelit, Delta Dore, Diagral, Hikvision, Nivian, Risco, Somfy, Vesta en vele andere.

Om meer te weten te komen over al deze producten en de compatibiliteit van hun accessoires met je alarmcentrale, nodigen we je uit om onze sectie door te bladeren of contact op te nemen met onze klantenservice.

Wij kunnen u adviseren over de beste keuze van randapparatuur om uw alarmsysteem te versterken. Wat uw behoeften ook zijn, wij stellen onze knowhow en expertise tot uw beschikking.

Producten 1-10 van 171

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Draadloze paniekknop - Nivian Smart
  NVS-PB1

  Draadloze paniekknop - Nivian Smart

  Paniekknoppen bieden verschillende voordelen, waaronder een eenvoudig, maar effectief alarmsysteem dat gemakkelijk te activeren is in geval van een indringer. Deze draadloze paniekknop van Alarme Nivian Smart zorgt voor een discreet alarm zonder dat de indringer of aanvaller het merkt.

 2. Atlantic'S PB-200R Draadloze Noodknop
  PB-200R

  Alarmknop voor noodgevallen - Atlantic's alarm

  Wanneer u zich in een noodsituatie bevindt, kan de draadloze noodknop zeer nuttig zijn om iemand te waarschuwen. Deze knop is bijzonder geschikt voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.
 3. Noodafstandsbediening (paniek) - PB-201R
  PB-201R

  Noodafstandsbediening - Alarme Atlantic'S

  Deze medische afstandsbediening in sleutelhangerformaat is ontworpen voor ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. Een druk op de verlichte knop stuurt een waarschuwing naar geregistreerde gebruikers.
 4. Promotie (-10%)
  Afstandsbediening met 4 knoppen - Nivian Smart
  NVS-RC2

  Afstandsbediening met 4 knoppen - Nivian Smart

  Met deze Nivian Smart alarm afstandsbediening met 4 knoppen kunt u uw Nivian Smart alarmsysteem draadloos op afstand bedienen.

  Special Price € 14,08 Regular Price € 15,65
 5. Paar passieve HDCVI 4 MP Balun - Dahua
  PFM801-4MP

  Paar passieve HDCVI 4 MP Balun - Dahua

  Dit videobewakingsaccessoire verzendt zowel HDCVI-video als stroom via een enkele kabel.

 6. Huisdiervriendelijke infrarood bewegingsmelder voor Skyda en HomeSecure alarm - Avidsen - 100759
 7. Atlantic'S MD-211R universele alarmzender
  MD-211R

  Universele zender - Atlantic's alarm

  Deze universele zender maakt de compatibiliteit van uw bedrade detectoren met de Atlantic'S centrale mogelijk. De door de bedrade apparatuur verzonden gegevens worden omgezet in signalen die door de centrale kunnen worden geïnterpreteerd.
 8. K2 afstandsbediening voor Ezviz alarmsysteem
  CS-K2-A

  K2 afstandsbediening voor Ezviz alarmsysteem

  Met deze afstandsbediening kunt u de A1 controle-eenheid van het Ezviz huisalarm op afstand bedienen. Hij is uitgerust met een multifunctionele knop voor het beheer van de belangrijkste functies van het alarm en een noodknop.
 9. Afstandsbediening met 4 functies en RFID-badge - Alarme Atlantic's
  TE-443R

  Afstandsbediening met 4 functies en RFID-badge - Alarme Atlantic's

  Met de 4-knops afstandsbediening van deze Atlantic kunt u snel de belangrijkste functies van de bedieningseenheid bedienen: gedeeltelijke of volledige activering, deactivering, noodfunctie.
 10. Afstandsbediening met 6 functies - Atlantic's
  PB-403R

  Afstandsbediening met 6 functies - Atlantic'S alarm

  Met deze tegen piraterij en interferentie beveiligde sleutelhanger-afstandsbediening kunt u de meeste functies van een Atlantic alarmsysteem bedienen. Klein van formaat, zijn ergonomie is ontworpen voor praktisch gebruik.

Producten 1-10 van 171

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Où installer la centrale d’alarme dans la maison ?

  La centrale d’alarme est le cœur du dispositif de sécurité du domicile. Afin de garantir son bon fonctionnement, vous devez donc veiller à la mettre au bon emplacement. Quelques conseils :  

  • Placez-la à l’abri des regards. Sinon, elle risquerait d’être repérée et être débranchée facilement en cas de cambriolage. 
  • Placez-la au centre de la maison. La centrale doit rester facilement accessible en cas d’urgence. 
  • Enfin, tenez compte des contraintes techniques. Idéalement, la centrale doit être placée à hauteur d’homme, pour garantir une bonne émission et réception du signal. Veillez aussi à tenir compte des raccordements réseau (téléphone, GSM ou internet) nécessaires. 
 • Où placer le clavier d’alarme ?

  Le clavier d’alarme déporté est un accessoire servant à armer et désarmer un système d’alarme

  Contrairement à la centrale, qui doit être cachée, vous pourrez placer votre clavier déporté dans l’entrée de votre domicile ou dans un autre lieu très facilement accessible. Cela vous permettra d’armer et de désarmer votre centrale facilement lorsque vous quittez votre domicile. 

  En cas de cambriolage, le clavier sera certes à portée de main des cambrioleurs, mais son sabotage ou débranchement ne serait que perte de temps car c’est bien la centrale, moins accessible, qui dirige le système d’alarme. Votre système resterait alors entièrement fonctionnel et vous donnerait l’alerte. 

 • Quels sont les éléments qui composent un système d'alarme ?

  Un système d'alarme se compose généralement de plusieurs éléments qui travaillent ensemble pour protéger une maison ou un bâtiment contre les intrusions ou les incendies. Voici une liste non exhaustive de certains des éléments qui peuvent être inclus dans un système d'alarme:

  • Capteurs d'ouverture de porte et de fenêtre : Ces capteurs sont installés sur les portes et les fenêtres et envoient une alarme au système lorsqu'ils détectent une ouverture non autorisée.
  • Détecteurs de mouvement : Ces capteurs utilisent la technologie de détection de mouvement pour capter tout mouvement dans une pièce protégée.
  • Sirènes : Les sirènes s'activent lorsque le système d'alarme est déclenché et émettent un son strident pour alerter les occupants de la maison et le voisinage d'une situation d'urgence.
  • Centrale d'alarme : La centrale d'alarme est le cerveau du système. Généralement installée à un endroit stratégique de la maison, elle permet aux utilisateurs de programmer et de contrôler le système.
  • Télécommandes : Les télécommandes permettent aux utilisateurs de contrôler le système d'alarme à distance, par exemple pour armer ou désarmer l'alarme lorsqu'ils quittent ou entrent dans la maison.
 • Fonctionnement d'une sirène d'alarme ?

  Une sirène d'alarme s'active lorsque le système d'alarme maison est déclenchée et émet un son strident pour alerter les occupants de la maison et le voisinage d'une situation d'urgence.

  Le fonctionnement d'une sirène d'alarme dépend de la manière dont elle est alimentée et de la façon dont elle est activée. Certaines sirènes sont alimentées par le secteur et d'autres par piles. Elles sont activées par la centrale d'alarme lors d'une alerte mais peuvent également être activées manuellement en cas d'urgence ou de coupure de courant par exemple.

  Lorsque le système d'alarme est déclenché, la sirène se met en marche et émet un puissant signal sonore destiné à alerter les habitants de maison ainsi que le voisinage et à effrayer les intrus. Le volume et la fréquence du son peuvent être réglés pour être adaptés à l'environnement dans lequel la sirène est installée.

  Dans certains cas, la sirène peut être activée de manière indépendante du système d'alarme, par exemple en cas d'incendie ou de fuite de gaz. Il est possible de la déclencher manuellement en appuyant sur un bouton d'alerte ou en utilisant une télécommande.

 • Fonctionnement d'une télécommande d'alarme ?

  La télécommande d'alarme permet aux utilisateurs de contrôler le système d'alarme à distance, par exemple pour armer ou désarmer l'alarme lorsqu'ils quittent ou entrent dans la maison.

  Le fonctionnement d'une télécommande d'alarme dépend de la technologie de communication utilisée et des fonctions disponibles. Les télécommandes type porte-clés et transportables partout sont alimentées par piles et utilisent la technologie radio pour communiquer avec la centrale d'alarme. 

  Pour utiliser une télécommande d'alarme, il suffit de l'appairer avec la centrale d'alarme en suivant les instructions du fabricant. Selon les modèles de télécommandes, le nombre de boutons peut varier afin d'accéder à diverses fonctions : armement, désarmement, urgence, partiel...

  La télécommande d'alarme est conçue pour être utilisée en complément d'un système d'alarme. Elle doit être conservée dans un endroit sûr et accessible uniquement par les personnes autorisées.

 • Où positionner une sirène d'alarme ?

  La position d'une sirène d'alarme doit être stratégique afin qu'elle puisse être entendue de manière efficace lorsqu'elle est activée. Voici quelques conseils pour bien positionner une sirène d'alarme :

  Installez la sirène à un endroit central de la maison ou du bâtiment : Le signal sonore doit être entendu de tous les endroits de la maison ou du bâtiment. Il est préférable de l'installer en hauteur, sur un mur central pour une meilleure diffusion du son.

  Évitez de placer la sirène près de sources de bruit : Ces sources de bruit pourraient masquer le son de l'alarme, comme les appareils électroménagers ou les systèmes de climatisation.

  Installez la sirène à l'extérieur du bâtiment : L'installation en extérieur permet d'être entendue par le voisinage et de dissuader les intrus avant l'effraction. Assurez-vous que la sirène est protégée contre les intempéries et qu'elle est accessible pour la maintenance et l'entretien.

  Testez régulièrement la sirène pour s'assurer de son bon fonctionnement : Si vous constatez des problèmes de diffusion du son, il peut être nécessaire de déplacer la sirène ou de l'ajuster pour une meilleure performance.