IP-camera

Een IP-camera zorgt voor de beveiliging van een locatie door gegevens en waarschuwingen via het internet te verzenden. Videostreams kunnen live worden bekeken op een pc-interface, tablet of smartphoneapplicatie, afhankelijk van het cameramodel.... Meer lezen

IP-camera: toezicht op afstand via een internetverbinding

De IP-camera maakt gebruik van een internetverbinding om videobeelden te verzenden. De camera kan op het netwerk worden aangesloten via draadloze Wi-Fi of een Ethernetkabel, met een conventionele of PoE-voeding, afhankelijk van de gekozen installatie. De camera moet worden aangesloten op een internetbox, switch of router.

Deze draadloze bewakingscamera's zijn er in verschillende vormen: vaste IP-camera voor binnen of gemotoriseerde IP-camera voor binnen, vaste IP-camera voor buiten of gemotoriseerde IP-camera voor buiten, dome- of bulletcamera, PTZ-camera, enz. Deze bewakingscamera's worden gekenmerkt door een high-definition beeldkwaliteit (uitgedrukt in megapixels) en beschikken vaak over geavanceerde functies zoals bewegingsdetectie, opname op SD-kaart of cloud, infrarood nachtzicht tot tientallen meters, een grote beeldhoek of zelfs een tweewegs audioverbinding dankzij de ingebouwde microfoon.

Met een IP bewakingscamera kunnen video's op afstand worden bekeken vanaf een smartphone (compatibel met Android of iOS), computer of tablet met een breedband netwerkverbinding, in full HD-resolutie. Deze camera's, of ze nu zijn aangesloten via Wi-Fi, ethernet of PoE, kunnen ook worden gebruikt om bepaalde functies op afstand te bedienen via de speciale interface of app: opnemen, de zoom activeren om details te bekijken, pannen of dekijkhoek wijzigen voor gemotoriseerde modellen.

Door meerdere IP-camera's op één recorder aan te sluiten, kun je een videosurveillancesysteem met hoge resolutie creëren dat snel kan worden geïnstalleerd en waarvoor geen bedrading nodig is. IP-camera's kunnen worden gebruikt om live of opgenomen beelden te bekijken, aangezien er verschillende opties zijn voor het opnemen van beelden:

 • Rechtstreeks op de SD-geheugenkaart van de camera als deze een SD-poort heeft,
 • Op een recorder met een externe harde schijf of op een pc,
 • Op de cloud van het merk

Opnemen kan continu of op basis van bewegingsdetectie, afhankelijk van de opties die zijn geselecteerd in de instellingen van de videocamera.

Fabrikanten van videobewaking zoals Foscam en Hikvision hebben een cloud beschikbaar voor elke gebruiker die zich wil abonneren om video's van hun camera's op te slaan.

Deze videobewakingssystemen kunnen worden gebruikt om een privéwoning te beschermen, maar ook commerciële panden, magazijnen of kantoren, overdag of 's nachts, dankzij het nachtzicht. Dankzij de continue verbinding van IP-camera's kunt u het bewaakte gebied altijd in de gaten houden en, indien nodig, twijfels op afstand wegnemen. Bij gemotoriseerde modellen kun je de lens op afstand kantelen, de graden aanpassen en de zoom gebruiken om details uit te lichten. Om er zeker van te zijn dat je niets mist, kan de camera ook een gebeurtenis signaleren en een melding versturen als er bijvoorbeeld beweging wordt gedetecteerd (video push alerts).

IP-camera's zijn systemen die kunnen worden uitgebreid en gecombineerd met andere apparatuur. Ze zijn compatibel met de domotica-apparaten en aangesloten objecten die steeds gebruikelijker worden in het slimme huis van morgen. U kunt dus een compleet beveiligingssysteem bouwen dat is aangesloten op een domoticakast voor thuis, met een combinatie van een alarm, een videodeurwachter, een aangesloten slot, een vaste binnencamera, een buitencamera, enz.

CFP Sécurité selecteert de toonaangevende producten en favoriete modellen van de grote IP-cameramerken om een ruime keuze te bieden tegen de beste prijs. Ons gespecialiseerde team is beschikbaar via e-mail, chat of telefoon om al uw vragen over een product, voorraad of prijs te beantwoorden.

Producten 1-10 van 211

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Tweedehands
  Mini IP camera Wi-Fi binnen 1080p - Laxihub
  M1-OCCASION

  Mini IP camera Wi-Fi indoor 1080p - Laxihub - OCCASION

  • 1 Laxihub M1 camera
  • 1 USB-kabel
  • 1 plakband
  • 1 reset sleutel
  • 1 voedingsadapter
  • 1 gebruikershandleiding
  Special Price € 21,89 Regular Price € 34,95
 2. Promotie (-20%)
  IN1 Full HD 1080p Wi-Fi IP-camera voor binnen - Laxihub
  IN1

  IN1 Full HD 1080p Wi-Fi IP-camera voor binnen - Laxihub

  • Camera IN1
  • Stroomvoorziening USB-kabel
  • Montageschroeven
  • Snelle installatiegids
  Special Price € 23,96 Regular Price € 29,95
 3. Cue 2 AI 2MP infrarood IP bewakingscamera - IMOU
  IPC-C22EP-A-imou

  IP Infrarood Audio Camera AI 2MP Cue 2 - IMOU

  • 1 camera
  • 1 Kabel + adapter
  • 1 Montage kit
  • 1 Gids
 4. 1080P USB-webcam met microfoon en LED-lichtring voor computer - W28 Foscam
 5. 1080P USB Webcam met ingebouwde microfoon voor computer - W21 Foscam
 6. HDTVI 2MP Dome Bewakingscamera - DS-2CE56D0T-IRMF(2.8mm) - Hikvision
  DS-2CE56D0T-IRMF(2.8mm)

  HDTVI 2MP Dome Bewakingscamera - DS-2CE56D0T-IRMF(2.8mm) - Hikvision

  De 4-in-1 Turbo HD 2MP HDTVI - DS-2CE56D0T-IRMF camera van Hikvision heeft een resolutie van 2 megapixels. Hij is uitgerust met een CMOS-beeldsensor, een infraroodsensor met een bereik van 25 m. Zijn IP67-gecertificeerde waterdichte behuizing is geschikt voor gebruik binnen en buiten.

 7. Caméra d’intérieur Full-HD Smart Wifi - R4114 - Woox
  R4114

  Full-HD Smart Wifi binnencamera - R4114 - Woox

  Woox combineert de innovatieve functies van een moderne Full-HD Wifi binnencamera in dit R4114-model. Met deze slimme camera kunt u uw huis of kantoor effectief bewaken met nachtzicht, bewegingsdetectie, Wi-Fi-connectiviteit en tweewegaudio voor veilige bewaking op afstand.

 8. 2MP gemotoriseerde IP-camera voor binnen - H6c Ezviz
  CS-H6c-R101-1G2WF

  2MP gemotoriseerde IP-camera voor binnen - H6c Ezviz

  • Camera
  • Voetstuk
  • Stroomkabel
  • Boormal
  • Netadapter
  • Schroevenset
  • Regelgeving
  • Snelstartgids
 9. ONVIF 2MP wifi tilt bewakingscamera - IMOU
  IPC-A22EP-G-V2-imou

  IP-panoramacamera voor binnen A1 2MP - IMOU

  • 1 camera
  • 1 Kabel + adapter
  • 1 Montage kit
  • 1 Gids
 10. S-CAM Wi-Fi slimme beveiligingscamera - SONOFF

Producten 1-10 van 211

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 • Comment fonctionne une caméra sans fil extérieur ?

  Une caméra de surveillance extérieure sans fil permet de sécuriser les abords d’une maison, d’un commerce ou d’une entreprise. Sa conception est parfaitement adaptée et résistante à une utilisation en extérieur. Grâce à sa connexion en wifi, ses images sont consultables à distance depuis un smartphone, une tablette ou un PC. De même que le pilotage et certains réglages s’effectuent à travers l’application dédiée. Un stockage type carte microSD intégrée à la caméra ou à distance via un NAS ou un cloud si présent sert à enregistrer les vidéos en cas de déclenchement ou d’alerte par exemple.
 • Quelle est la portée d'une caméra de surveillance WiFi ?

  La portée d’une caméra de surveillance Wifi va dépendre de la qualité du signal et de l’emplacement de la caméra.
  Comme tout appareil connecté dans la maison, la proximité de la box internet et la qualité du signal permet d’obtenir une connexion Wifi plus puissante. En cas d’obstacles tels que des murs ou étage, la connexion Wifi va s’affaiblir. Des répéteurs de signal ou un adaptateur CPL permettent d’étendre la portée du signal dans un local extérieur, jardin ou garage. L’un des avantages d’une caméra de surveillance Wifi est de limiter le câblage au sein du système de vidéosurveillance et de la maison.
 • Comment connecter une caméra WiFi ?

  L’intégration de la connexion Wifi au sein des caméras de surveillance facilite leur mise en service. En cas de code QR présent sur la caméra, la mise en service s’effectue depuis un smartphone via l’application dédiée. La caméra est ainsi paramétrée au même signal local du routeur qu’utilisé par le smartphone. Le paramétrage et le pilotage de la caméra s’effectuent ainsi à distance.
  L’installation de la caméra de surveillance Wifi est également possible en passant par un câble RJ45, le temps de connecter la caméra au routeur. Ensuite les étapes de paramétrage sont similaires à celles évoquées ci-dessus.